Гімназійні гуртківці МАН - в першосезонні міжнародної освітньої програми з креативності


                    У чому сенс командної роботи? Як її налагодити, щоб вона була дійсно такою, а не груповою? Цим перейнята креативна група слухачів гуртка мовно-літературної творчості, який працює на базі Калуської гімназії імені Дмитра Бахматюка. Мають унікальну можливість відчути на собі дієвість підходів щодо розвитку комунікації та мотивації. Навчаються бути співтворцями спільнодій, спільномрій, спільновчинків.
                       Креативність "так само важлива для освіти, як письменність, і тому вимагає не меншої уваги".
(із книги Тома Келлі та Девіда Келлі "Творча впевненість. Як розкрити свій потенціал")

                   "Програма Destination Imagination покликана створити умови для нової та захопливої діяльності, яка допоможе учням поєднати вивчене з реальним світом, таким чином наближаючи навчання до майбутньої трудової діяльності.
                     Програма Destination Imagination застосовує унікальний педагогічний підхід на основі таких принципів:
- результат повністю належить учням: можна навчити учнів навичкам і знанням, але ніхто не може надавати їм рішення та ідеї.
- обізнаність у доступних ресурсах: учні використовують усі доступні їм ресурси (матеріали, сильні сторони членів команди, дослідження та експертів) і працюють в умовах обмеженого бюджету та відповідно до вимог і настанов свого Виклику.
- уточнювальні запитання: учні ставлять запитання, щоб переконатися, що вони все правильно розуміють, та для того щоб проаналізувати всі потенційні ідеї та рішення.
- автентичне самовираження: під час творчої роботи над Викликом і в процесі спільного пошуку рішення учні проявляють індивідуальні та колективні таланти, сильні сторони та навички.
- швидка генерація ідей та реалізація: обмеження в часі та ресурсах вимагають швидкої генерації ідей та реалізації, готовності до можливої невдачі та моментального переходу до іншого можливого способу досягти успіху.
                   Така орієнтована на учнів методика дає їм змогу взяти на себе ініціативу та створює умови, в яких вони можуть ризикувати та вчитися зі своїх невдач. Учасники DI з задоволенням шукають креативні рішення практичних викликів і вчаться робити це швидко і разом, у результаті чого стають спеціалістами з вирішення проблем і використовують це вміння в подальшому житті".
 https://www.facebook.com/pg/DIUkraine/posts/?ref=page_internal















Коментарі

Популярні публікації